Paras kantoreppu vauvalle

Vertailussa parhaat kantoreput vauvalle

Vauvalle maailman paras paikka on vanhemman sylissä. Siinä on ihanaa ja turvallista katsella ympäröivää maailmaa ja välillä vaikka torkahtaa. On myös paljon paikkoja ja tilanteita, joihin vauvan vaunut eivät ole kätevin mahdollinen väline vauvan kantamiseen. Näihin tilanteisiin kantoreppu on loistava väline ja ehdottomasti yksi todella hyödyllinen tarvike vauvaperheessä.

Kantoreppuja on paljon erilaisia ja voi olla vaikea valita itselleen ja vauvalleen se sopivin. Valintaa helpottaaksenne olemme vertailleet markkinoiden parhaat kantoreput, jotta sinun olisi helpompi löytää sopiva vaihtoehto. Vertailuun on otettu mukaan laadukkaita ja ja suosittuja vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Valitse näistä paras kantoreppu sinulle ja vauvallesi.

Vertailussa mukana olevat kantoreput:

Tula kantoreppu

Tula merkkisiä kantoreppuja löytyy useampikin vaihtoehto ja tässä vertailemme kahta eri hintaluokan vaihtoehtoja.

Tula Lite Beyond Kantoreppu

Tämä Tulan malli on kätevä ja helppokäyttöinen kantoreppu, jossa vauvaa voi kantaa kahdessa eri asennossa. Edessä vatsan päällä tai selässä. Molemmissa asennoissa kantoasento on ergonominen kantajalle sekä kannettavalle. Kantoreppu on valmistettu nopeasti kuivuvasta materiaalista, joten se soveltuu käytettäväksi säällä kuin säällä. Tässä Tulan kantorepussa on näppärä vetoketjutasku repun etupuolella, johon koko repun voi myös kääriä sisään säilytystä varten. Kantorepun voi ottaa käyttöön vauvan ollessa 3kk ikäinen ja sitä voi käyttää jopa kolme vuotiaaseen lapseen asti. Tässä vauvan kantorepussa on kaikki tarpeelliset ominaisuudet, mutta hinta on silti edullinen.

Tula kantoreppu
 • Edullinen, hyvä hinta-laatusuhde
 • Käyttöikä 3kk-3v ikään asti
 • Kaksi ergonomista kanto asentoa

Tula Free to Grow Kantoreppu

Tässä Tulan mallissa on edullisempaa vaihtoehtoansa enemmän käytännöllisiä ja helppokäyttöisiä säätömahdollisuuksia. Etupaneelin voi säätää kolmeen eri leveyteen ja kahteen eri korkeuteen. Tämä on sopiva kantoreppu vastasyntyneelle ja sitä voi käyttää jopa 20kg painoon saakka, jolloin lapsi onkin jo noin kolme vuotias. Vauvaa voi kantaa useissa eri asennoissa rinta- tai selän puolella. Tämä Tulan kantoreppu on valmistettu kestävistä ja viileistä materiaaleista ja on pellavan ja kampapuuvillan sekoitteen ansiosta biohajoava ja antiallergeeninen. Tässä vauvan sekä kantajan kannalta ergonomisesti muotoillussa kantorepussa on lisäpehmuste jalkojen kohdalla, irrotettava huppu ja säilytystasku lannevyössä.

Vauvan kantoreppu
 • Monipuoliset säätövaihtoehdot
 • Sopiva kantoreppu vastasyntyneelle
 • Säädettävät ja pehmustetut olkahihnat
 • Mahdollisuus kantaa rinnan tai selän puolella

Manduka kantoreppu

Olemme ottaneet vertailuun mukaan kaksi ei mallista Manduca kantoreppuja

Manduca First PureCotton kantoreppu

Suosittu Manducan kantoreppu on monipuolinen ja käytännöllinen vaihtoehto joka sopii jo vastasyntyneelle integroidun istuimen ansiosta. Myöhemmin vauva asettuu reppuun ergonomiseen M asentoon. Kantoasentoja on useita edessä, takana tai sivulla lantiolle tuettuna. Lantiohihna on säädettävissä kuten myös pehmustetut olkahihnat. Reppuun kuuluu myös patentoitu selkätuki jonka voi asettaa ylä- tai ala-asentoon. Materiaalina on ihanan pehmeä ja kestävä luomupuuvilla.

Manduca kantoreppu
 • Vastasyntyneelle integroitu istuin, kuormitus 3,5kh-20kg
 • Konepesu 30 asteessa
 • Suosittu klassikko jossa hyvä hinta laatusuhde

Manduca XT Kantoreppu

Manduca XT on puuvillasta valmistettu huippu kantoreppu, jonka pehmustettu lantiovyö on loistava tuki keventäen hartioiden kuormitusta. Takaosaa on mahdollisuus pidentää ja Zipin säädön ansiosta korkeus on säädettävissä kolmelle korkeudelle. Säätöominaisuuksien ansiosta kantorepun saa mukavasti ja ergonomisesti asennettua erikokoiselle kantajalle. Kantoreppu kiinnetään kolmipistekiinnityksellä. Tukeva ja tyylikäs kantoreppu vauvan ergonomiseen kantamiseen.

Manducan kantoreppu
 • Hyvät säätöominaisuudet
 • Käyttöikä vastasyntyneestä 20 kiloon asti
 • Valmistettu 100% puuvillasta

Baby Björn kantoreppu

Baby Björnin valikoimaan kuuluu lukuisia eri kantoreppuja erilaisissa upeissa väreissä ja kuoseissa. Jokaiselle jotakin eri hintaluokissa. Tähän vertailuun otimme mukaan kaksi suosittua vaihtoehtoa.

BabyBjörn One Air kantoreppu

Tässä kantoreppujen testivoittaja, joka takaa tukevan ja ergonomisen kantomahdollisuuden hyvin säätöominaisuuksin. Vauvaa voi kantaa kantorepussa rinnan tai selän puolella ja se antaa hyvä tuen vauvan päälle, selälle ja lantiolle. Tämä One Air kantoreppu on valmistettu hyvin hengittävästä verkkokankaasta joka myös kuivuu erittäin nopeasti. Monipuolinen kantoreppu mahdollistaa vauvan kantamisen neljässä eri asennossa rinnan tai selän puolella. Rinnan puolella kannettaessa vauva voi matkustaa repussa joko kasvot ja selkä menosuuntaan. Säätöominaisuuksia hyödyntäen tämä on myös sopiva kantoreppu vastasyntyneelle. Repussa on säädettävät pehmustetut olkaimet sekä lantiovyö, jonka ansiosta kuormitus jakautuu koko kropalle huomioiden eri kokoiset kantajat. Lapselle on pehmustettu istuin sekä niskatuki ja leveyttä on mahdollisuus säätää lapsen jalkojen asennon mukaisesti. Laadukas ja turvallinen, mutta helppokäyttöinen BabyBjörn kantoreppu vastasyntyneestä jopa kolme vuotiaaksi asti.

Baby Björn kantoreppu
 • Testivoittaja kantoreppu
 • Vauva voi matkustaa neljässä eri asennossa myös kasvot menosuuntaan
 • Sopiva kantoreppu vastasyntyneelle
 • Kehitetty yhdessä lastenlääkärin kanssa
 • Konepesu 40 asteessa

BabyBjörn Mini Kantoreppu

Täydellinen kompaktin kokoinen kantoreppu vastasyntyneelle vauvalle, jota voi säätää sopivan kokoiseksi lapsen kasvaessa. Reppu on pehmoinen ja ergonominen ja myös tukevaa pään ja niskan tukea voi säätää. Leveä reppu tukee hyvin vauvan jalkojen ja lonkan asentoa. Tämän kantorepun ikäsuositus on 0-1v ikäiselle vauvalle ja sitä voi käyttää myös kasvot menosuuntaan vauvan ollessa noin 5kk ikäinen.

BabyBjörn - Kantoreppu
 • Babybjörnin edullisin kantoreppu
 • Sopiva kantoreppu vastasyntyneelle
 • Voi käyttää kasvot menosuuntaan
 • Upeita eri väri ja kuosivaihtoehtoja

Ergobaby kantoreppu

Ergobaby on jo pitkään ollut suosittu kantoreppu merkki ja toinen vertailussa mukana olevista malleista on testivoittaja usean vuoden ajan. Tässä vaihtoehdot vastasyntyneelle, sekä pidempää käyttöä varten.

Ergobaby Omni 360 kantoreppu

Ergobabyn kantoreppu, joka on kantoreppujen testivoittaja usean vuoden ajan. Tämä kantoreppu sopii käytettäväksi jo vastasyntyneestä alkaen ja vauvaa voi kantaa neljässä eri asennossa. Kevyt ja hengittävä reppu, jossa olkaimet saa laitettua ristiin ja näin aseteltua ne kantajalleen sopivasti. Reppuun kuuluu +50 UV suojaava huppu, jotta vauva voi nauttia repussa matkustamisesta auringon paahteessakin. Repun mukana tulee erillinen säilytyslaukku kantorepulle.

Ergobaby kantoreppu
 • Hyvä kantoreppu vastasyntyneelle aina kolmen vuoden ikään asti
 • Neljä eri kantoasentoa
 • Ergonomia huomioitu hyvin
 • Testivoittaja

Ergobaby Embrace Kantoreppu

Tämä Ergobabyn malli on soljilla kiinnitettävä vaihtoehto vastasyntyneen kantamiseen. Pehmeä ja mukavan tuntuinen reppu tukee vauvan ergonomista asentoa ja pienokaista voi myös imettää hänen repussa ollessaan. Lisäksi repussa on pehmeä niskatuki ja kaiken huipuksi kompakti kantoreppu mahtuu rullattuna näppärästi hoitolaukkuun. Kantorepussa on lantiovyö, mikä jakaa kuormituksen koko vartalolle ja ristiin laitettavat olkaimet antavat niin ikään hyvän tuen. Yksinkertainen ja kätevä kantioreppu pienen vauvan kantamiseen.

Ergobabyn kantoreppu
 • Optimaalinen kantoreppu vastasyntyneelle 11kg kokoon saakka
 • Voi käyttää myös kasvot menosuuntaan
 • Pehmeä ja laadukas materiaali

Yleisimpiä kysymyksiä vauvan kantorepusta

Mikä on paras kantoreppu vauvalle?

Markkinoilla on paljon erilaisia kantoreppuja, mutta suosituimmat mallit ovat suosituimpia hyvästä syystä. Tässä vertailussa mukana olevissa malleissa on jokaisessa mallissa huomioitu käyttömukavuus, ergonomia sekä laadukkaat materiaalit. Näiden tärkeiden ominaisuuksien puolesta jokainen malli on hyvä vaihtoehto vauvan kantorepuksi. Näiden lisäksi on tärkeä pohtia omaa ja perheesi käyttötarkoitusta. Haluatteko nimenomaan vastasyntyneelle tarkoitetun kantorepun, jonka käyttöikä on noin yhden vuoden ikään saakka. Vai onko repulle tarvetta vielä lapsen ollessa kolmevuotias, esimerkiksi jos perhe viihtyy paljon luonnossa, missä kantoreppu on kätevä vaihtoehto.

Minkä ikäisenä voi laittaa vauvan kantoreppuun?

Se minkä ikäisenä vauvan voi laitta kantoreppuun riippuu valitsemastasi kantorepusta. Moni malli soveltuu ja aivan vastasyntyneelle joko sellaisenaan tai lisäosan kanssa. Kantoreput on yleensä säädettävissä vauvan kasvun ja kantajansa mukaisesti. Painorajat vaihtelevat yleensä 3,2kg joko noin 10km saakka, jolloin reppu on tarkoitettu nimenomaan vauvan kantamiseen. Osassa malleissa taas painoraja on jopa 20kg saakka ja sitä voi käyttää jopa lapsen ollessa kolme vuotias. Niissä kantorepuissa joissa vauvaa voi kantaa rinnan puolella kasvot menosuuntaan, voi vauvan kääntää niin päin hänen ollessaan noin 5kk ikäinen.

Saako vauva nukkua kantorepussa?

Kantoreppu on mitä mainioin paikka vauvalle nukkua. Vanhemman lähellä tutun keinahtelevan liikkeen myötä uni saattaa tullakin helposti. Kun kantoreppu tukee hyvin vauvan ergonomiaa, ei ole mitään estettä pienten päiväunien ottamiselle. Samalla vanhempi saa pidettyä kädet vapaana ja hyödynnettyä pienokaisen uniajan omiin puuhailuihin tai vaikkapa pienen kävelylenkin tekemiseen.

Mitä pukea vauvalle kantoreppuun?

Kantoreppu on siitä kätevä, että vauvalle voi pukea sinne ihan mitä vaan. Itse reppu, sekä vanhemman läheisyys tuovat lämpöä, mikä on hyvä huomioida vauvaa pukiessa. Kädet ja jalat taas ovat enemmän ilmojen armoilla ja lämpöiset tossut ja hanskat ovat tärkeitä viileillä keleillä. Kesähelteellä tulee ottaa huomioon, ettei vauvalle tule liian kuuma. Laadukkaat kantoreput ovat usein hyvin hengittävistä materiaaleista valmistettuja, mutta toki vanhempaa vasten olo voi tulla äkkiä hiostavasti kuumalla kelillä. Kesällä kevyemmät vaatteet ovat siis mainiot. Helteellä on myös tärkeä huomioida käsien ja jalkojen suojaaminen auringolta, sekä tietenkin pään auringonpistoksen varalta.