Leikkimatto vauvalle

Leikkimatto vauvalle – Vertaile ihania leikkimattoja

Vauvat viihtyvät usein parhaiten vanhemman sylissä, mutta melko pian maailma tai ainakin huone ympärillä alkaa kiinnostamaan. Siinä vaiheessa vauvan leikkimatto on loistava viihdyke leikkimään opettelevalle vauvalle.

Leikkimatolla puuhailu tukee vauvan kehitystä ja vanhempikin saa hetkeksi kädet vapaaksi omia puuhia varten. Ikäsuositus leikkimatolle on hyvin laaja. Muutaman viikon ikäinen vauva tykkää katsella värikkäitä leluja ja noin 4kk ikäinen osaa jo tarttua niihin. 6-12kk iässä vauva jatkaa leikkimistä istualtaan ja jopa 2-vuotias keksii puuhaa hauskojen lelujen kanssa.

Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen toinen toistaan suloisempia ja mielenkiintoisempia vauvan leikkimattoja. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse paras leikkimatto vauvallesi. Kaikki näistä ovat super ihania, joten on vain maku asia, mikä eniten miellyttää. Leikkimatto lelukaarella on myös erinomainen lahjaidea pienokaisen ensimmäisiin juhliin.

10 parasta leikkimattoa

Tässä listaus valitsemistamme parhaista leikkimatoista:

Done by deer leikkimatto

Done by deerillä on laaja valikoima mitä valloittavampia leikkimattoja. Jokaiseen tyyliin ja makuun sopivia, jopa sisustuksellisesti kauniita puuhamattoja löytyy muun muassa meri tai eläinaiheisilla leluilla varustettuina. Tähän vertailuun valitsimme Done by deer – Sea Friends vauvan kuntosalin, joka on väriltään upea puuterin pinkki. puuhamatolla seikkailevat meduusa sekä kaloja. Topattuun leikkimattoon kuuluu myös peili ja kello sekä rypisteltäviä leluja joiden ääni stimuloi vauvan kuuloa. Kerrassaan valloittava leikkimatto!

Dony by deer leikkimatto

Rätt Start – Muumileikkialusta

Jo pieni vauva on ihana tutustuttaa Muumien ikimuistoiseen maailmaan ja mikä olisikaan parempi vaihtoehtoja kuin hankkia vauvalle Muumi leikkimatto. Alustaan kuuluu erikokoisia tuttuja muumihahmoja, joista viisi roikkuu lelukaaressa ja maassa istuu isompi Muumipeikko, jota on houkuttelevaa hypistellä. Hahmo istuu sopivasti makuullaan olevan vauvan tasolla, jolloin vauva voi katsella ja jutustella Muumipeikon kanssa. Leikkimatossa riittää eri tuntuista ja muotoista hypisteltävää, joista lähtee myös vauvaa kiinnostavia ääniä. Matossa on kiinni purulelu, jota vauva voi turvallisesti pureskella ikenien kutinaa helpottaakseen. Paras leikkimatto Muumifanille!

Muumi leikkimatto

Tiny Love – Meadow Days Dynamic Gymini

Tässä Tiny Loven leikkimatto, jossa riittää puuhaa kerrakseen! Ihanan värikäs ja monipuolinen leikkipaikka vauvalle. Lelukaarta on mahdollisuus säätää ja siirtää ja matto on kooltaan suuri, joten se on käyttöiältään hyvin pitkä. Pieni vauva leikkii puuhamatolla selin- tai vatsamakuulla ja isommalle lapselle riittää ihmeteltävää ja tutkittavaa istuma asennossa vielä pitkään. Leikkimatto sisältää runsaasti eri kokoisia, muotoisia ja tuntuisia leluja vauvan iloksi. Esimerkiksi peilin, vatsatyynyn, purulelun sekä valo- ja musiikkiominaisuuksin varistetun linnun. Tiny Loven erittäin hauska ja monipuolinen leikkimatto!

Tiny Love leikkimatto

Skip Hop Silver Lining Cloud Activity Gym

Skip Hopin ihana pilviaiheinen leikkimatto on sisustuksellisesti kauniin värinen, mutta tarjoaa samalla iloa vauvan silmille väripilkahduksillaan. Lelukaaressa roikkuu viisi erilaista mielenkiintoista lelua, joista lähtee ääntä valoa ja musiikkia. Ihanan pehmeällä leikkimatolla on vauvan ihana köllötellä ja rapistella hauskoja leluja. Tämä kaunis leikkimatto sopii erityisen hyvin pienelle vauvalle, mutta tarjoaa mielenkiintoista virikettä isommallekin vauvalle.

Skip hop leikkimatto

Kinderkraft Smartplay Leikkimatto

Kindergraftin hauska ja värikäs leikkimatto, jossa kaksi lelukaarta. Eläinaiheiset hahmot seikkailevat lelukaarissa ja ne on mahdollista siirtää ja kiinnittää mattoon, jolloin vatsallaan touhuavan vauvan on helppo hypistellä leluja. Eläinleluihin kuuluu, peili, kaksi purulelua ja ääntä pitävä tiikeri. Ihmeteltävää ja ihasteltavaa riittää! Lelumaton saa muunnettua myös pallomereksi nostamalla laidat ylös, pallot tulevat leikkimaton mukana. Tässä todella monipuolinen ja hauska leikkimatto hyvin edulliseen hintaan.

Kindergraft leikkimatto

Fisher-Price Activity City 2-in-1 leikkimatto

Fisher Pricen lystikäs leikkimatto, jossa on vauvan näköhermoja miellyttävä värimaailma. Mattoon kiinnitettävässä lelukaaressa roikkuu erilaisia leluja, joita vauva voi kosketella ja tutkiskella. Tämä leikkimatto on siitä erinomainen, että lelukaaren voi irrottaa alustasta ja siirtää haluamaansa paikkaan. Ikäsuositus on vauvasta jopa 2-vuotiaaksi saakka, sillä muuntautumiskykynsä ansiosta tällä matolla voi leikkiä myös ilman lelukaarta. Maton autotie ja mukana tuleva liikutettava jäätelöauto kiinnostavat isompaakin lasta. Hyvä yhdistelmä vauvan leikkimattoa lelukaarella, sekä taaperon autorata vauhdikkaita leikkejä varten.

Fisher Price leikkimatto

Ecotoys Tipi leikkimatto + 20 palloa

Tässä hieman erilainen ja hauska vaihtoehto vauvan leikkipaikaksi. Tiipii teltan mallinen puuhapaikka on hauska yksityiskohta sisustukseen. Tämän leikkimaton käyttöikä on pitkä, sillä alimmat lelut ovat sopivalla korkeudella pienen vauvan hypisteltäväksi ja isommat lelut motivoivat vauvaa kurkottelemaan yhä ylemmäksi. Hauska teltta sopii mainiosti myös taaperon leikkeihin. Pakkaus sisältää irrotettavassa lelukaaressa roikkuvien mielenkiintoisten lelujen lisäksi värikkäitä palloja, mitä ovat joka lapsen suosikkileluja.

Leikkimatto vauvalle

Lorelli Ocean leikkimatto

Värikäs meriaiheinen leikkimatto, joka on hauskasti muotoiltu kalan muotoiseksi. Lelukaaressa seikkailee hauskoja värikkäitä meriaiheisia leluja. Mukana myös peili ja purulelu, joten vauvalla riittää puuhaa ja erilaisia aistiärsykkeitä. Tämä on markkinoiden edullisin leikkimatto, tarjoten kuitenkin rutkasti virikettä pienelle vauvalle. Paras budjettivaihtoehto!

Halpa leikkimatto

Swan Lake 3D-leikkimatto

Kaunis ja hempeän värinen leikkimatto, perheeseen jossa tykätään vaaleanpunaisista sävyistä. Pehmeässä matossa on kaunis joutsenen kuva ja lelukaaressa roikkuu ihania leluja, kuten suloinen pupu ja kukka. Kerrassaan ihana leikkimatto pienelle prinsessalle.

Vaaleanpunainen leikkimatto

Beemoo 5-in-1 leikkimatto

Eläinaiheinen monipuolinen leikkimatto tyylikkäällä värimaailmalla. Leikkimaton reunat ovat aavistuksen koholla, jotta mukana tulevat pallot pysyvät vauvan ulottuvilla leikkiä varten. Matossa on kiinni verkkopussukka, johon pallot saa talteen leikkiä odottamaan. Ikäsuositus +0 vuotiaasta ylöspäin. Kaksi eri värivaihtoehtoa, jotka sopivat hillitympään ja tyylikkääseen sisustukseen.

Leikkimatto lelukaarella

Leikkimatto tukee vauvan kehitystä

Pieni vauva nukkuu paljon ja viihtyy parhaiten vanhemman sylissä. Jo pian häntä alkaa kuitenkin kiinnostamaan ympärillä olevat asiat. Erilaiset värit, muodot ja äänet houkuttelevat ja vauva alkaa kurkotella niitä kohti. Vauvan motoriikalle tekee hyvää viettää aikaa lattialla, jotta hän saa mahdollisuuden oppia liikkumaan maassa touhuillessaan.

Alkuun vauvan mielestä lattialla voi olla melko tylsää, kun hän ei pääse vielä liikkumaan kohti mielenkiintoisia asioita ja esineitä. Leikkimatto on suunniteltu juuri tätä ikää ajatellen. Leikkimattoja on paljon erilaisia, mutta paras leikkimatto vauvalle on sellainen, jossa on vauvaa kiinnosta lelukaari. Lelukaaren tulee olla juuri sopivalla etäisyydellä, jotta vauva näkee mobilesta roikkuvat hauskat lelut, pystyy kurkottelemaan niitä kohti ja tarttumaan niihin. Ehkäpä joistakin leluista kuuluu hauska ääni, mistä vauva innostuu entisestään.