Gender reveal – Vauvan sukupuolen paljastusjuhla

Gender reveal juhlat ovat rantautuneet Suomeen viime aikoina. Amerikassa näitä näyttäviä juhlia on järjestetty jo pidemmän aikaa. Tässä tunteikkaassa juhlassa on ideana jakaa lähipiirin kanssa se hetki, kun pariskunnalle selviää odottavatko he tyttöä vai poikaa. Lähipiiri pääsee mukaan yhteen odotuksen jännittävimmistä hetkistä. Sukupuolen paljastusjuhlan voi järjestää omaan tyyliin sopivaksi. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä ikimuistoisten Gender reveal juhlien järjestämiseen.

Näin järjestät sukupuolen paljastusjuhlat

Kutsuttavien määrän päättää pariskunta itse. Gender reveal juhlaan voi kutsua ystäviä ja sukulaisia. Gender revealit voi olla pienet, lähipiirille tarkoitetut tai halutessaan isomman joukon juhlat. Toiset ovat kutsuneet paikalle vain kuvaajan ja tehneet paljastuksen videolle itseään varten muistoksi ja ehkä myös muille jaettavaksi. Usein juhla pidetään raskauden puolivälin jälkeen, kun vauvan sukupuoli on rakenne ultraäänitutkimuksessa selvinnyt.

Tarjoilut sukupuolen paljastus juhlaan

Juhliin tehdään yleensä sekä tytön että pojan väreissä tarjottavia. Tarjoilut voivat olla pieniä coctail -paloja tai sitten isommat tarjottavat suolaisine ja makeine tarjoiluineen. Osallistujat voivat valita alkumaljoiksi pinkin tai sinisen juoman oman vauvan sukupuolen arvauksensa mukaan. Tarjoilut kannattaa nauttia ennen ohjelman alkua.

Värikkäät koristelut

Koristeet tuovat ihanan säväyksen juhlaan. Perinteen mukaan vauvan sukupuolen paljastus juhlan koristelut ovat suloisen värikkäät. Koristeina on yleensä kaikkea suloista tytön ja pojan väreissä, kuten pinkkejä ja sinisiä ilmapalloja, serpentiiniä, viirejä ja kukkia. Juhlakaupoista on myytävänä paljon aiheeseen liittyvää juhlatavaraa lautasista ja servieteistä lähtien.

Ohjelmaa sukupuolen paljastus juhliin

Gender revial juhlissa on tapana arvuutella vauvan sukupuolta ennen paljastusta. Arvuuttelu leikin voi toteuttaa monella eri tavalla. Voidaan käydä kirjoittamassa isolle kartongille kahteen eri sarakkeeseen (poika vai tyttö) oman veikkauksen ja sitten laskea kumpi sai enemmän ääniä. Vieraita voi myös pyytää pukeutumaan siniseen tai pinkkiin sen mukaan, mikä heidän arvauksensa vauvan sukupuolesta on. Pariskunnan kannattaa itsekin osallistua tähän hauskaan arvausleikkiin.

Paljastuksen jälkeen voi pyytää vieraita listaamaan ehdotuksia tytön tai pojan nimeksi. Vanhemmat voivat hyödyntää listoja sitten omissa nimipohdinnoissaan.

Vauvan sukupuolen paljastus

Juhlien tärkein ohjelmanumero on tietysti vauvan sukupuolen paljastus. Pariskunta pyytää ultran toteuttavaa lääkäriä tai kätilöä kirjoittamaan vauvan sukupuolen paperille. Kannattaa myös pyytää ammattilaista kirjaamaan, kuinka varma tieto asia on vai jääkö epäilykselle sijaa.

Odottava pariskunta ei katso paperia itse vaan vievät sen mukanaan juhlakauppaan ja antavat liikkeen myyjälle. Myyjä täyttää pariskunnan toivoman tuotteen joko vaaleanpunaisilla tai vaaleansinisillä konfeteilla. Monesti se on ilmapallo tai niin sanottu ”konfettitykki” värikonfeteilla tai -savulla. Vain mielikuvitus on rajana siitä mitä se voi olla. Juhlissa vauvan sukupuoli paljastetaan värikonfetin avulla. Paljastuksen tekee odottava pariskunta vieraiden kerääntyessä ympärille katsomaan ja myötä elämään tärkeää hetkeä. Paljastushetki kannattaa videoita muistoksi ja monet haluavat jakaa sen myös sosiaalisessa mediassa.

Gender reveal on yksi tapa luoda yhteyttä vauvaan

Jotkut pitävät gender reveal juhlaa turhana hömpötyksenä. Kaikki ei sovi kaikille, eikä tämäkään juhla. Raskaus on kuitenkin iloinen ja onnellinen asia ja kaikki kiva ja mukava sen ympärillä on hyväksi odottavalle pariskunnalle. Tällainen yhteinen juhla tuo lähipiiriä yhteen ja on mukavaa, kun useampi ihminen pääsee jakamaan vauvan odotukseen liittyviä merkittäviä hetkiä.

Vaikka vauvan sukupuolella ei useimmalle ole mitään merkitystä, on mielikuvien muodostaminen helpompaa, kun tietää onko syntymätön lapsi tyttö vai poika oletettu. Mielikuvat vauvasta ovat tärkeä osa kiintymyssuhteen muodostumisessa ja tuovat tuleva vanhempia lähemmäksi vauvaa. Isillekin sukupuoli tuo konkretiaa odotukseen, vaikka he eivät itse vauvaa kanna. Tieto vauvan sukupuolesta helpottaa vauvalle tehtäviä hankintoja, jos tykkää pukea vauvaa sukupuolen mukaisiin asuihin tai sisustaa vauvan huonetta. Nimipohdinnat ovat mukava tapa pitää vauvaa mielessä ja luoda mielikuvia hänestä. Nimipohdinnat helpottuvat, kun parilla on tieto vauvan sukupuolesta. Vauva hyötyy vanhemmista, jotka ovat valmistautuneet hänen tuloonsa ja onnellisia siitä, että juuri hän on tullut heidän perheeseensä.