Ristiäislahja vauvalle

Lahja vauvalle – Vinkkejä kaste- tai nimiäislahjaksi

Vauvan kaste- tai nimiäisjuhla on tärkeä päivä koko perheelle. Moni juhlaan osallistuva vieras miettii, mikä olisi sopiva lahja vauvalle. Erityisesti kummilta ja isovanhemmilta saatu lahja on usein myös tärkeä muisto, joka säilyy läpi vauvan elämän. Joskus lahjatoiveita kysytään etukäteen vanhemmilta, mutta vanhempienkin voi olla vaikea keksiä, mitä vauva tarvitsisi. Tähän artikkeliin on koottu kaikki parhaat vinkit vauvan nimiäis- tai ristiäislahjaksi.

Perinteiset kastelahjat

Kastekehys vauvalle

Perinteisesti kummit antavat vauvalle jotain kultasepänliikkeestä hankittua, kuten kummilusikan, valokuvakehyksen tai säästölippaan. Lahjasta tehdään persoonallinen kaiverruttamalla siihen päivänsankarin nimi ja muita tärkeitä tietoja, kuten syntymäpituus ja -paino. Myös isovanhemmat haluavat usein muistaa uutta perheenjäsentä perinteisellä muistoesineellä. Yhtälailla koru kaiverruksineen voi olla erinomainen ristiäislahja vauvalle.

Kattavan katsauksen perinteisiin kastelahjoihin löydät täältä

Lasten astiat

Arabia muumi astiat

Astiat on yksi hyvin perinteinen ja samalla myös käytännöllinen lahja vauvalle. Lasten astioista löytyy valinnanvaraa jokaiseen makuun. Vaihtoehtoina on muun muassa käytännölliset muoviset tai silikoniset astia, joita vauva voi käyttää jo melko pian opetellessaan syömään. Toinen hyvä vaihtoehto on posliiniset klassikkoastiat, jotka lapsi saa käyttöönsä vähän vanhempana, mutta joista on iloa läpi elämän. Posliiniastioista voi valita lapsen tyyliin suunnitellun tai sitten aikuisenkin makuun sopivia astiastoja, joihin on kätevä antaa lahjaksi lisäosia lapsen tulevina juhlapäivinä.

Katso täältä esittely lasten astioista

Kauniit vauvan vaatteet

kauniit-vauvan-vaatteet

Vauvan vaatteet ovat hyödyllinen ja käytännöllinen lahja, jolle varmasti on käyttöä. Vauva kasvaa nopeasti ja uusia vaatteita tarvitsee hankkia joka tapauksessa tiuhaan tahtiin. Antaessa vauvan vaatteita lahjaksi, on hyvä suunnata katse jo tulevaan ja hankkia hieman isompaa kuin ihan pienen vauvan kokoa. Silloin vaate ei ainakaan ole vahingossakaan jo valmiiksi liian pieni. Voi olla myös hyvä vaihtoehto kysyä sopivaa kokoa vauvan vanhemmilta. Jos haluat antaa design lahjan vauvalle, löytyy tästäkin kategoriasta kauniita vaatteita vauvalle.

Kauniita vauvan vaatteita löydät täältä

Babysitteri

Paras babysitteri

Lähes jokainen vauvaperhe hankkii babysitterin ja se onkin tarpeellinen välinen helpottamaan vauva arkea. Sitteriä ei kuitenkaan tarvitse välttämättä aivan heti vauvan synnyttyä, joten se voi olla hyvä vaihtoehto vauvan kastelahjaksi vaikkapa isovanhemmalta. Babysitterin antamisesta kastelahjaksi voi olla hyvä sopia vanhempien kanssa etukäteen, jotta he eivät ehdi hankkimaan sitä jo valmiiksi. Babysitteri on erinomainen ja käytännöllinen kastelahja vauvalle.

Esittelyn babysittereistä löydät täältä

Leikkimatto

Vaaleanpunainen leikkimatto

Leikkimatto on erinomainen kaste- tai nimiäislahja, sillä se on käytännöllinen vauvan tarvike, jota ei ole tarpeellista hankkia kotiin jo etukäteen. Riittää siis vallan mainiosti, jos vauva saa ihanan leikkimaton lahjaksi ensimmäisiin juhliinsa. Toinen hyvä vaihtoehto on siirrettävä lelukaari, joka on helppo nostaa vauvan leikittäväksi juuri sinne missä hän on. Leikkimatoista ja lelukaarista löytyy valtavan paljon ihania eri vaihtoehtoja eri väreineen ja hahmoineen.

Leikkimatto vertailun löydät täältä

Ihanimmat lelukaaret voit tsekata täältä

Ensikirjat

Soiva laulukirja

Vauvan ensimmäiset kirjat ovat takuu varma lahjavinkki pienokaiselle ja valinnan varaa löytyy joka makuun. Perinteinen vauvakirja on erinomainen lahja, mutta sitä hankkiessa on hyvä varmistaa, etteivät vanhemmat ole jo ehtineet hankkimaan sitä. Suloiset pehmokirjat sopivat myös hyvin ensikirjaksi vauvalle, kuten myös värikkäät kuvakirjatkin. Toisaalta myös monet klassikkokirjatkin ovat hyvä vaihtoehto, josta on iloa vielä pitkään vauva ajan jälkeenkin. Näistä hyviä esimerkkejä on perinteiset satu ja lorukirjat tai sitten kaikkien suosikki Soiva laulukirja, joka sopii täydellisesti yhteisiin lauluhetkiin. Kirjan avulla on helppo laulaa tuttuja sekä uudempiakin lastenlauluja musiikin tahdissa. Soiva laulukirja sarjasta on olemassa myös Soiva joululaulukirja sekä Soiva tuutulaulukirja, mikä on myös erinomainen ristiäislahja vauvalle.

Esittelyn parhaista ensikirjoista vauvalle löydät täältä

Lelut

Brio puupalikat

Lelut on siitä helppo lahja vauvalle, että valinnan varaa on paljon ja pienelle vauvalle ei todennäköisesti ole ehtinyt kertymään vielä paljoa leluja. Etenkin jos kyseessä on perheen ensimmäinen lapsi, ei kaapit ole vielä ehtineet täyttymään leluista. Ristiäislahjaksi sopii hyvin pienelle vauvalle tarkoitetut ensilelut, mutta yhtä hyvin voi hankkia hieman isomman lapsen leluja pidempiaikaista käyttöä varten. Monet perinteiset klassikkolelut, kuten esimerkiksi Brion puupalikat tai Dublo legot ovat leluja, joita halutaan säilyttää jopa seuraavalle sukupolvelle.

Täältä löydät hyviä leluvinkkejä vauvan kaste- tai nimiäislahjaksi

Miten valita hyvä lahja vauvalle?

Hyviä lahjaideoita on paljon ja perhe on varmasti kiitollinen erilaisista lahjoista. Osa lahjoista on hyvä olla käytännöllisiä lahjoja ja etenkin vauvan ollessa perheen ensimmäinen, tulevat vauvan tarvikkeet todella tarpeeseen. Toisaalta tärkeästä päivästä on ihana saada perinteisiä muistoesineitä, vaikka jokin persoonallinen ristiäislahja on varmasti miellyttävä vaihtoehto. Myös upea design lahja vauvalle on ajaton ja sellainen, josta on parhaimmillaan iloa vauvan kasvettua jo aikuiseksi. Ristiäislahja kummilta tai isovanhemmalta on yleensä tärkeä asia ja aina on hyvä idea kysyä myös perheen mieltymyksistä ja tarpeista lahjaa ajatellen.