Vauvan lahja

Ihana lahja vauvalle – Ideoita nimenanto- tai kastelahjaksi

Vauvan ensimmäiset juhlat ovat merkittävä tilaisuus päivän sankarin lisäksi koko perheelle. Nykyään suositaan paljon myös käytännöllisiä lahjoja, mutta perinteisin lahja vauvan nimenanto- tai kastejuhlaan hankitaan edelleen kultasepänliikkeestä. Erityisesti kummit ja isovanhemmat haluavat usein antaa vauvalle jotain, mikä säilyy suloisena muistona juhlasta. Nykyään vauvalle saatetaan pyytää useampaakin kummia, eikä vanhemmat välttämättä toivo kolmea kummilusikkaa tai kastekehystä.

Poimi tältä vinkkilistalta erilaisia, mutta ikimuistoisia lahjaideoita vauvan ensimmäisiin juhliin. Artikkelissa esittelemme suosituimmat lahjat vauvan nimenanto- tai kastejuhlaan. Mukana on ihania koruja tytöille ja pojille, sekä muita perinteisiä lahjoja, kuten kastekehyksiä ja kummilusikoita. Valitse näistä kaunis ja laadukas lahja pienelle päivänsankarille.

Kummilusikka

Kummilusikka on yksi perinteisimmistä ristiäislahjoista vauvalle. Yleensä hopeisen kummilusikan taakse kaiverrutetaan vauvan tärkeät tiedot, kuten syntymäaika ja syntymämitat. Kaiverrutuksen voi tehdä etukäteen ennen lahjan antamista juhlissa tai sitten voit hankkia lahjan yhteyteen kaiverruslahjakortin, jolloin lapsen vanhemmat voivat päättää, mitä tietoja haluavat kastelahjaan kirjata. Jos nimi on salaisuus ennen nimenanto- tai kastejuhlaa, saattavat vanhemmat haluta kaiverruttaa nimen lahjaan vasta juhlat jälkeen.

Kalevala kummilusikka

Kalevala kummilusikka

Kalevalan kummilusikka on kaikkien aikojen kestosuosikki. Malleja on useita erilaisia. Tämä Kalevalan Neliapila kummilusikka on hopeasta valmistettu kaunis kummilusikka, joka toivottaa niemensä mukaisesti onnea lahjan saajalle.

Lumoava Hali kastelusikka

Kummilusikka Lumoava

Lumoavan kaunis klassisesti muotoiltu kummilusikka, joka on tyyliltään aikaa kestävä ja miellyttää silmää. Lumoava kastelusikka on valmistettu hopeasta ja se on saatavilla myös Swarovskin topaasilla varustettuna. Topaasin värivaihtoehtoina on vaaleanpunainen ja sininen. Upea kastelahja niin työlle kuin pojallekin, kumpikin väri käy tietysti kummalle vain!

Muumi aterinsetti

Muumi aterinsetti

Hyvä vaihtoehto kummilusikan tilanne on antaa vauvalle käytännöllinen lahja, joka kestää käyttöä. Muumi aterinsetti on laadukas ja aikaa kestävä lahja, josta on ilon lisäksi myös hyötyä. Hyvä lahjaidea esimerkiksi isovanhemmalta kastelahjaksi. Lasten Muumiaterimet ovat varma valinta nimiäis- tai ristiäislahjaksi vauvan ensimmäisiin juhliin.

Vauvan korut

Vauvan korut ovat nykyaikana hyvin suosittu nimiäis- tai kastelahja. Aikaisemmin kummeilta toivottiin nimenomaan kummilusikkaan, mutta nykyään korukin on erinomainen vaihtoehto kummilahjaksi. Usein myös muut kuin kummit, esimerkiksi isovanhemmat haluavat antaa vauvalla erityisen lahjan. Koru on tähän loistava vaihtoehto. Malleja löytyy paljon erilaisia niin tytöille kuin pojillekin. Nimiäis- tai kastelahja on ikimuistoinen lahja, josta on iloa parhaassa tapauksessa läpi elämän.

Lumoava Helmi riipus

Lumoava kastelahja vauvalle

Lumoavan upea Helmiriipus, joka on valmistettu hopeasta. Riipus saatavilla kahdella eri mitalla, joista pienempi sopii hyvin lapselle. Korun klassisen kaunis sydän on ympäröity pienillä helmillä ja kaulakoru on saatavilla myös pienellä timantilla koristeltuna. Riipukseen on mahdollisuus kaivertaa vauvan tärkeitä tietoja, kuten syntymäpäivä, syntymä -pituus ja paino, tai vaikkapa vauvan nimi. Ihana lahja vauvalle, jota kelpaa pitää kaulassa aikuisenakin.

Lumoava Toivo riipus

Lumoava kastelahja

Lumoava Toivo riipus on upea kastelahja esimerkiksi pojalle. Hopeassa korussa on tähtisymboli ja se on niin ikään saatavilla timantilla koristeltuna. Ketjussa on valittavissa kaksi eri pituutta ja riipukseen on mahdollista lisätä kaiverrus. Upea korulahja vauvan juhliin.

Kastehelminauha

Kastelahja helminauha

Mielettömän kaunis kastehelminauha, mikä on tehty makeanveden helmistä. Helminauha on mitoitettu vauvalla sopivaksi ja sitä voi jatkaa 4cm mittaisella jatkopalalla joka tulee korun mukana. Upea kastelahja vauvalle, jota hän voi käyttää vielä aikuisenakin.

Lumoava Hali hopeinen kastesormus

Kastesormus vauvalle

Lumoava hali kastesormus on pieni suloinen koru, joka on ihana muisto kaste- tai nimiäisjuhlista. Sormuksen sisähalkaisija on 10mm ja vaikka vauva ei vielä sormusta sormessa pidäkään, symboloi kaunis koru pientä vastasyntynyttä. Myöhemmin sormuksen voi ripustaa riipukseksi kaulaan ja pitää muistokoruna läpi elämän. Ihana ja erityinen kastelahja vaikka kummilta tai isovanhemmalta vauvalle.

Kastekehykset

Kastekehykset ovat yksi suosituimmista vauvan nimiäis- tai kastelahjoista. Kauniit kehykset on ihana laittaa esille muistuttamaan ikimuistoisesta päivästä. Kuvien lisäksi kehyksiin voi halutessaan kaiverruttaa vauvan nimen sekä muita tärkeitä tietoja.

Kastekehys kolmelle kuvalle

Suloinen nalleaiheinen kastekehys, johon mahtuu kolme kuvaa esille laitettavaksi. Kehyksen leveys on 23c ja korkeus 18cm. Kehykseen on mahdollisuus kaiverruttaa tärkeitä tietoja, kuten nimi, syntymäaika ja vauvan syntymämitat. Ihana perinteinen nimiäis- tai kastelahja, joka säilyy kauniina ja kestävänä muistona.

Kastekehys vauvalle

Muumikehys

Hauska pyöreän muotoinen Muumiaiheinen kastekehys, joka tuo iloa ja on tyylikkään näköinen. Kehyksessä on valmiit paikat vauvan nimen, syntymäpäivän, syntymäkellonajan sekä pituuden ja painon kaiverruttamiselle. Näin tärkeät tiedot ovat kauniisti esillä ja tallessa. Kehys on halkaisijaltaan 17cm pituinen. Ihana kaste- tai nimiäislahja perheelle, joka rakastaa Muumeja. Ja kukapa ei rakastaisi!

Muumi kastelahja

Säästölipas

Säästölipas on ihana muistoesine vauvan nimiäis- tai kastejuhlasta, mutta myös käytännöllinen lahja ensimmäisten omien rahojen keräämiseen. Suosittu ja perinteinen nimiäis- tai kastelahja vauvan tärkeänä päivänä.

Traktori säästölipas

Komea maalaishenkinen säästölipas. Traktorin malliseen lippaaseen on mahdollista kaiverruttaa vauvan tärkeitä tietoja. Ihana perinteinen nimiäis- tai kastelahja pienelle vauvalle.

Säästölipas kastelahja

Pikkumyy säästölipas

Upea Muumiaiheinen kastelahja. Veikeä säästöpossu, jossa pikkumyy istuu kannon päällä. Hyvä säästöpaikka lapsen ensimmäisille kolikoille. Loistava valinta Muumifaneille!

Säästölipas vauvalle

Rasia muistoille tai koruille

Yksi hyvä vaihtoehto vauvan kaste- tai nimiäislahjaksi perinteisten lusikoiden ja kehysten sijaan on kaunis rasia muistoille. Korurasiaa muistuttavaan tärkeiden asioiden säilytyspaikkaan voi kerätä erilaisia muistoja, tai ne toimivat erinomaisen hyvin myös korurasioina. Kiva lahjaidea vauvalle, vaikkapa isovanhemmille vinkkinä.

Laatikko ensihampaalle ja ensikiharalle

Hellyttävä laatikosto, jossa on omat laatikot vauvan ensimmäisille kiharoille ja ensihampaille. Nämä tärkeät muistot on ollut tapana laittaa säilöön ja mikä olisikaan parempi paikka, kuin tähän tarkoitukseen suunniteltu laatikosto! Toki samalla laatikosto on muisto pienokaisen ensimmäisistä juhlista, mikä tekee esineestä erittäin merkityksellisen. Laatikkoon voi halutessaan kaiverruttaa myös vauvan tietoja, kuten nimen, syntymäajan ja syntymämitat. Loistava lahjaidea kaste- tai nimiäisjuhlaan!

Ristiäislahja vauvalle

Pikku Myy korurasia

Kaunis ja tyylikäs korurasia, jossa seikkailee kukapa muukaan kuin pikkumyy. Sydämen muotoisen korurasian sisällä on vaaleanpunaista samettia. Rasiaa voi käyttää perinteisenä korurasiana tai sen sisään voi laittaa talteen tärkeitä muistoja, kuten lapsen ensimmäisenä irronneen hampaan. Ihana Muumi aiheinen nimiäis- tai kastelahja pienokaiselle hänen ensimmäisiin juhliinsa.

Vauvan ristiäislahja

Paikka kastetodistukselle

Paikka kastetodistukselle on hieman uudempi ja erilaisempi kastelahja. Käytännöllinen kastelahja, koska missä muualla voisi olla parempi säilyttää kastetodistusta? Hieno koriste-esine on näyttävä muisto kastejuhlasta, sisältäen tärkeän todistuksen kyseiseltä päivältä.

Kastetodistusputkilo

Tässä mallissa paikka kastetodistukselle on kastetodistusputkilo Arvokkaan näköinen pidikkeen päällä koreileva putkilo on paikka säilyttää kastetodistusta. Putkiloon tai sen alustaan voi kaiverruttaa vauvan tietoja, kuten nimen, syntymäajan ja syntymämittoja.

Kastetodistusputkilo

Kastetodistusrasia

Kastetodistusrasia

Tämä kastetodistusrasia sopii kahteen käyttötarkoitukseen. Sen sisään voi kätkeä oikean kastetodistuksen, mutta mukana tulee myös kaunis lomake vauvan syntymätietoja varten. Syntymätietolomakkeen voi tallentaa ihanaan lahjarasiaan muistoksi tärkeästä päivästä. Kahden käyttötarkoituksen ansiosta tämä rasia sopii myös nimenantotilaisuuteen. Vaaleanpunaisessa rasiassa on suloisia vauva-aiheisia kohokuvioita. Erinomainen vaihtoehto kastetodistusputkilolle vauvan kaste- tai nimenantotilaisuuteen.