Lahjaideat 1-vuotiaalle – 10 vinkkiä ensimmäisille syntymäpäiville

Ensimmäinen syntymäpäivä on vauvalle ja koko perheelle tärkeä juhla. Joskus voi olla vaikea miettiä, mikä olisi sopiva lahja 1-vuotiaalle taaperoikään siirtyvälle lapselle. Oli sitten kyse oman vauvan syntymäpäivästä tai olet menossa juhliin vieraaksi, voi sopivan lahjan miettiminen tuntua vaikealta. Siksipä kokosimme listan kymmenestä parhaasta lahjaideasta, jotka ovat takuuvarmasti mieluisia ja hyödyllisiä pienelle syntymäpäiväsankarille.

Tässä lista artikkelissa esitellyistä lahjaideoista:

Taaperokärry

Brio taaperokärry

Taaperokärry on ehdottomasti hyödyllinen, käytännöllinen ja kehittävä lahja kävelemään opettelevalle taaperolle. Kävelyvaunussa on työntökahva ja tukeva kärry, jonka avulla lapsi voi harjoitella kävelyä kärryyn tukien. Useimmissa malleissa on mahdollisuus kiristää pyörät jarruttamaan, ettei vauhti vain kiihdy liian kovaksi. Kun taaperon kävelytaito on jo parempi, on kärryyn hauska lastata tavaroita tai käyttää sitä vaikka nukke vauvan kärrynä. Taaperokärry sopii sisä tai ulkokäyttöön. Vaihtoehtoja on lukuisia. Tässä motoriikkaa kehittävä lahja lapselle.

Potkumopo

Plasto skootteri

Tässä kaikkien lasten klassikko lahjatoive. Plaston skootteri tai potkumopo, miksi ikinä haluatkin sitä kutsua, on taaperon ensimmäinen menopeli. Pieni lapsi pääsee vauhdin hurmaan ja hurja meno sujuu sisällä tai ulkona. Plaston mopossa on saatavilla useita eri värivaihtoehtoja, kuten keltainen, pinkki, musta ja sininen.

Dublo legot

Dublo legot

Pienemmille lapsille tarkoitetut Dublo legot ovat varma valinta lahjaksi 1-vuotiaalle. Vaihtoehtoja erilaisista lego paketeista on todella paljon, joten ei haittaa vaikka synttärisankari saisi Dubloja useammastakin lahjapaketista. Suurikokoiset legopalikat on suunniteltu niin, etteivät ne mahdu helposti 1-vuotiaan suuhun, eivätkä näin aiheuta tukehtumisvaaraa. Peruspalikoiden lisäksi on olemassa toinen toistaan kiinnostavampia rakennelmia, joihin tulee mukaan rakennusohjeet.

Dublo legoilla rakentelu on hauskaa ja mielenkiintoista puuhaa kaiken ikäisille, ihan 1-vuotiaasta aikuiseen. Legot ovat myös kestäviä ja monet säilyttävätkin kokoelmansa tuleville sukupolville. Dublojen ikäsuositus on puolestatoista vuodesta ylöspäin, mutta värikkäillä legoilla leikkiminen onnistuu jo pienemmältäkin lapselta yhdessä vanhemman kanssa.

Brio junarata

Brio junarata

Brion junarata mitä mielenkiintoisempine lisäosineen on loistava lahjaidea 1-vuotiaalle ja vielä monta vuotta siitä eteenpäinkin. Junarataan voi yhdistää vaikka ja minkälaisia erilaisia reittejä erilaisiin maisemiin. Raiteilla liikkuvia junia on paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista osa toimii pattereilla ja osa ilman. Brion junarata on erinomainen lahjaidea tytölle sekä pojalle ja sen parissa viihtyvät myös vanhemmatkin. Hanki ensimmäiseksi lahjaksi aloituspakkaus tai kokoa junarata erilaisista lisäosista. Erinomainen vaihtoehto taaperolle lahjaksi.

Soiva laulukirja

Soiva laulukirja

Tämän helpompaa ja hauskempaa lapsen kanssa laulaminen ei voi enää olla! Lasten Soiva laulukirja sisältää 50 tuttua ja vähän vähemmän tuttua lastenlaulua. Nappia painamalla laulua säestää pianomusiikki, jonka tahdissa on helppo laulaa mukana. Kirja on Soili Perkiön toimittama ja Terese Bastin hauskasti kuvittama. Tämän kirjan avulla suloiset lauluhetket lapsen kanssa on taattuja ja esimerkiksi rauhallisemmat laulut sopivat hyvin unilauluiksi ennen nukkumaan menoa. Soivan laulukirjan avulla vähemmän suloääninenkin vanhempi pystyy tarjoamaan lapselle ihania musiikkihetkiä ja opettamaan perinteisiä lasten lauluja. Saatavilla on myös Disney soiva laulukirja sekä soiva Joululaulukirja.

Nukke vauva

Nukke vauva

Kun vauva kasvaa isoksi ja tulee taaperoikään, alkaa hän myös itse mielellään hoitamaan pientä vauvaa. Nukke vauva on perinteinen lasten suosikkilelu ja jo 1-vuotiasta alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa vauvaleikit. Nukke vauva sopii lahjaksi hyvin sekä tytölle että pojalle. Ensimmäiseksi nukeksi voi olla mukava valita pehmeävartaloinen nukke jota on ihana halailla ja rutistella. Myöhemmin lasta voi houkuttaa myös vauvan kylvettäminen, milloin vettä kestävä nukke on hyvä valinta. Vauvaleluissa on valittavissa myös paljon erilaisia ominaisuuksia, mutta 1-vuotiaalle todennäköisesti riittää nukkevauva, jota hän saa kanniskella ja työntää vaikkapa taaperokärryssä.

Klassikko vauva nukke on tietysti kuuluisa Baby Born nukke. Baby born valikoimasta löytyy kaikki mahdollinen, mitä nukke vavalta voi kuvitellakaan. Valittavana on eri kokoisia, värisiä ja eri ominaisuuksin varustettuja vauvoja. Osa vauvoista osaa jopa itkeä, äläkä unohda myöskään vauvanhoito tarvikkeita, mitkä ovatkin oiva lahjavinkki lapsen tuleviinkin juhliin. Nukke vauvalla leikkii niin yksivuotias kuin kouluikäinenkin lapsi. Lahja on siis hyödyllinen ja hyvin pitkäikäinen valinta.

Puiset rakennuspalikat

Brio puupalikat

Puupalikat ovat ihana klassikkolahja, mistä on iloa lapselle pitkään! Yksinkertaisista, mutta eri muotoisista palikoista saa rakennettua vaikka minkälaisia linnoja ja rakennelmia. Mielikuvitus pääsee valloilleen ja vanhemmankin on hauska touhuta puupalikoilla yhdessä vauvan kanssa. Puiset rakennuspalikat ovat hyödyllinen lelu joka tukee lapsen kehitystä. Kaiken huipuksi puupalikat ovat hyvin kestäviä ja säilyvät vaikka lapsenlapsillekin. Puupalikoista voi valita oman mieltymyksen mukaisesti värikkäät tai luonnollisen puun väriset vaihtoehdot.

Vaatteet

Muumi mekko

Pehmeät paketit voivat kuulostaa lapsen mielestä tylsältä, mutta onneksi 1-vuotias ei ole vielä turhan tarkka, vaan nauttii kun saa avata erilaisia lahjoja paketeistaan. Koska pienet lapset kasvavat vauhdilla, vaatii vaatekaappikin päivitystä säännöllisin väliajoin. Ihanat vauvan vaatteet tulevat varmasti tarpeeseen. Synttärisankarin koko kannattaa varmistaa vanhemmilta, sillä vuoden ikäinen lapsen koko voi vaihdella paljonkin. Vaate on hyvä lahja 1-vuotiaalle, sillä se ilahduttaa niin synttärisankaria kuin vanhempiakin. Vaate on hyödyllinen ja käytännöllinen lahjaidea.

Sinua saattaa kiinnostaa myös artikkeli: Kauniit vauvan vaatteet

Interaktiivinen lelu

Interaktiivinen lelu

Interaktiiviset lelut ovat leluja, jotka pitävät ääntä, liikkuvat ja jopa puhuvat. Tällaiset lelut ovat lasten mielestä vastustamattomia ja ihania leikkikavereita. Interaktiivisia leluja on hyvin laaja valikoima ja jokainen voi valita sopivan lahjan saajan kiinnostuskohteen mukaisesti. Pehmeät eläinlelut ovat varma valinta lapselle kuin lapselle, mutta saatavilla on olemassa monia tuttuja hahmoja yksisarvisesta Star Wars hahmoon. Erinomainen lelu 1-vuotiaalle.

Lasten astiat

Arabia muumi astiat

Jos et halua ostaa taaperolle lahjaksi lelua, vaan suosit käytännöllistä, hyödyllistä ja pitkäikäistä lahjaa, on lastenastiat loistava vaihtoehto 1-vuotiaan lahjaksi. Pieni synttärisankari ei ehkä ymmärrä vielä astioiden päälle, mutta astiat säilyvät ja lapsi pystyy nauttimaan lahjasta pitkään, koko lapsuutensa ajan. Jopa vielä aikuisena on mukava muistella ja ihastella lapsena käyttämäänsä lautasta, minkä on saanut lahjaksi ensimmäisenä syntymäpäivänään. Ihanilta klassikkomerkeiltä kuten Iittalalta, Pentikiltä tai Marimekolta löytyy upeita kestosuosikkeja tai sitten voit valita käytännöllisemmät muovi tai silikoniastiat, joilla 1-vuotias voi opetella ruokailua itsenäisesti.

Lue esittely lasten astioista: Lasten astiat esittelyssä

Tässä oli meidät ihanat lahjaideat 1-vuotiaalle päivänsankarille. Keksitkö sinä muita, vinkkejä mitä voisi antaa taaperolle lahjaksi?