lasten-lautapelit

Parhaat lasten lautapelit – Esittelyssä TOP 3 eri ikäryhmissä

Yksi parhaita tapoja viettää aikaa koko perheen kesken, on perinteiset lautapelit. Vanhat lasten lautapelit pysyvät suosiossa sukupolvelta toiselle. Koska vaihtelu virkistää, testasimme puolestanne uudempia lasten lautapelejä. Tässä esittelemme lasten lautapelit top 3 alle kouluikäisille, yli 7-vuotiaille sekä +10v lapsille. Tuleekohan näistä uusia klassikoita?

Parhaat lautapelit alle kouluikäisille

Koiramäen Suomen historia muistipeli

Koiramäen Suomi muistipeli

Mauri Kunnaksen Suomen historia muistipeli on saanut kuvituksen saman nimisestä kirjasta. Perinteisen muistipelin lisäksi tässä pelissä tutustutaan Suomen historian merkkihenkilöihin. Muistipeli on 3-7 vuotiaiden lasten suosikki, joten mikä olisikaan parempi tapa tutustua samalla kotimaan historiaan? Eniten pareja saanut voittaa!

Arvaa eläin

Arvaa eläin peli

Arvaa eläin pelissä arvaillaan vihjeiden perusteella kortissa olevia eläimiä. Kussakin kortissa on viisi vihjettä. Mitä nopeammin pelaaja arvaa kyseessä olevan eläimen, sitä enemmän hän saa pisteitä. Peli sopii koko perheen kesken pelattavaksi niin, että alle kouluikäisetkin pääsevät mukaan. Samaan aikaan voi osallistua 3-8 pelaajaa.

Smart farmer

Smart farmer peli

Tässä pelissä maatilan eläimet ovat päässeet vapaaksi ja ne pitää saada takaisin omiin aitauksiinsa. Pelissä on mukana 60 eri haastetta, joiden mukaisesti eläimet tulee yrittää jakaa takaisin aitauksiinsa. Pelin suloiset eläinhahmot ja kolmiulotteinen pelilauta innostavat pienempiäkin pelaajia ratkomaan haasteita. Peli sopii 4-vuoden iästä ylöspäin.

Parhaat lautapelit kouluikäisille

Tatun ja Patun Suomi

Tatun ja Patun Suomi peli

Tatun ja Patun pelissä seikkaillaan ympäri Suomea. Se on on kouluikäisille lapsille suunnattu seurapeli, jossa kierretään ympäri Suomea oppien samalla uusia asioita kotimaastamme. Matkan aikana kerätään kohdekiekkoja ja tuurikortit lisäävät jännitystä tuoden yllätyksiä matkan varrella. Hauska koko perheen peli tuttujen veijareiden seurassa. Soveltuu 2-4 pelaajalle.

Mastermind

Master Mind peli

Tässä päättelypelissä laitetaan hoksottimet testiin ja ratkotaan koodeja. Kahden pelaajan pelissä toinen valitsee värikoodin, jota toinen lähtee selvittämään rivi riviltä. Tämä logiikkapeli sopii yli 8-vuotiaille lapsille ja on mielenkiintoinen aikuisillekin.

Matc Madness

Match Madness peli

Match madness pelissä yritetään koota palikoista kuvan mukainen kuvio vastapelaajaa nopeammin. Pelissä pääsee testaamaan hahmottamiskykyä ja se vaatii nopeutta ja nokkeluutta. Peli sopii yli 7-vuotiaille. Samanaikaisesti voi pelata 1-4 pelaajaa. Tämä hauska seurapeli on voittanut vuoden paras perhepeli palkinnon!

Parhaat lautapelit +10v lapsille

Minecraft Builders & Biomes

Minecraft lautapeli

Tässä lasten suosikissa uppoudutaan Minecraft maailmaan. Pelissä pääsee tutkimaan Ylämaailmaa ja testaamaan rakennustaitoja. Rakentamisen ohella tarvitsee voittaa myös vaaralliset joukot. Suositellaan yli 10-vuotiaille lapsille. Peliin voi osallistua 2-4 pelaajalle kerrallaan.

Kablab

Kablap lautapeli

Kablab on koko perheelle sopiva seurapeli, jossa pelaaja kerrallaan nimetään kortissa esitettyyn kategoriaan kuuluvia asioita niin monta, kuin nopan lukumäärä osoittaa. Ajastin tuo oman jännityksensä peliin, sillä jos aika loppuu, menettää pelaaja pelimerkkinsä. Pelin voittaa hän, joka saa kerättyä eniten pelimerkkejä.

Codenames: Pictures

Codename: Pictures lautapeli

Jännittävä peli, jossa yritetään etsiä agentteja salaisista piilopaikoista. Pelissä on kaksi mestarivakoojaa, jotka antavat muille johtolankoja agenttien löytämiseksi. Peli vaatii luovuutta ja mielikuvitusta ja se on hauska sekä mielenkiintoinen seurapeli vähän isompien lasten kanssa pelattavaksi.

Pelaaminen tukee lapsen hyvinvointia

Nykymaailman hektisessä elämäntyylissä lapset tarvitsevat ennen kaikkea enemmän aikaa ja yhdessä tekemistä perheen ja ystävien kanssa. Kasvotusten lautapelin ääreen kokoontuminen tukee lapsen ja perheen hyvinvointia sekä oppimista. Välillä voi olla vaikea keskittyä rauhalliseen yhdessäoloon, mutta lautapelien haasteet ja taktikoinnit vaativat pelaajien täyden huomion. Mikä voisikaan olla mukavampi tapa viettää aikaa yhdessä, kuin mielenkiintoisen lautapelin äärellä!

lasten lautapelit